De ce sa alegeti jucariile ecologice

Jucariile ecologice.

Pentru ca jucariile sa nu afecteze sanatatea micutilor, solutia cea mai sigura sunt jucariile ecologice, care nu sunt fabricate din plastic sau alte materiale sintetice.

Acelasi studiu arata ca cele mai contaminate jucarii sunt bijuteriile, iar substantele gasite sunt in stransa legatura cu problemele reproductive, dificultati de dzvoltare sau chiar cancer.

La polul opus, cele mai bune jucarii sunt cele obtinute din materiale reciclabile precum lemnul, pluta, spuma, hartia sau cartonul.

Conform unui studiu recent realizat de organizatia din USA Ecology Center, una din trei jucarii contine niveluri importante de compusi chimici daunatori (plumb, substante inflamabile, arsenic sau alte substante).

Cum ne dam seama daca o jucarie este ecologica?

Din pacate nu exista (inca) un semn international sau un simbol pe aceste jucarii, ca sa ne putem da seama cu usurinta daca sunt bio sau nu. Puteti totusi, in momentul achizitionarii jucariei, sa urmariti cu atentie ca:

  • materialul din care este fabricata jucaria sa fie cat mai natural, ca materia prima sa nu contina substante ca si acizi, clor sau solvent. De evitat unele tipuri de plastic.
  • ambalajul sa fie facut din materiale reciclabile
  • continutul propriu zis (va avea copilul de castigat si de invatat din aceasta jucarie?)
  • rezistenta jucariei (care va fi durata de viata a acesteia)

Pe site-ul traiescbio.ro veti putea gasi jucarii ecologice de la cei mai cunoscuti producatori internationali, pentru calitatea produselor si implicarea acestora la proiecte de protejare a mediului. Produsele noastre respecta toate elementele mai sus mentionate.

Share

S-ar putea sa iti placa si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *