Ce inseamna “somnul bio”? Si de ce ai vrea sa faci asta?

Alegerile corecte

Cu totii incercam sa facem alegerile corecte. Zi de zi. Fie ca este vorba de noi, de copiii nostri, alegerile pe care le facem ne afecteaza intr-o mai mica sau mai mare masura, viata noastra si pe a celor din jurul nostru. Mai mult decat atat, afecteaza chiar si mediul inconjurator.

Facem tot ce putem sa traim si sa ne crestem copiii intr-un mediu sigur, curat, durabil. Pentru asta alegem din ce in ce mai mult produsele durabile. Facem asta zi de zi. Dar noaptea, facem aceleasi alegeri si pentru timpul pe care il petrecem dormind? Daca nu te-ai gandit niciodata la ce presupune somnul “biologic”, lenjeriile de pat, pernele sau pilotele biologice, continua, te rog sa citesti acest articol si vei afla de ce acestea sunt foarte importante.

De ce nu ai vrea sa dormi in matase moale, confortabila, lenjerii de pat din bumbac biologic, pentru producerea carora ai garantia ca nu s-au folosit materii chimice sau chimicale care dauneaza mediului inconjurator? In absolut nicio etapa a productiei?

Lenjeriile de pat certificate 100% biologic pornesc de la fibrele de bumbac care au fost cultivate fara a folosi chimicale, fertilizatori sintetici sau pesticide. Pentru acestea, numai bumbacul din surse sigure, biologice, care respecta standardele de protectie a mediului inconjurator, poate fi folosit. Dureaza trei ani pentru cultivatorii de bumbac sa primeasca certificatul biologic. Pe durata acestor trei ani, nu au voie sa foloseasca chimicale pe pamantul unde bumbacul biologic va fi crescut.

Pentru a ajunge la un produs final curat, fibra naturala trebuie tratata si finisata exclusiv cu resurse biodegradabile, naturale si biologice, precum inalbitori nontoxici si vopsea ecologica. Nu putem spune acelasi lucru despre produsele din bumbac odisnuite: acestea sunt tratate cu o cantitate mare de substante chimice daunatoare, in aproape toate etapele: de la terenul cultivat la produsul final.

De ce sa alegi o lenjerie de pat biologica?

Sa alegi o lenjerie de pat biologica nu inseamna numai sa schimbi fata de perna sau cearceaful de la pilota, inseamna si sa schimbi modul de a privi lumea.

Noi plecam de la ideea ca ce este bun pentru noi si pentru mediul nostru inconjurator, este un punct de plecare excelent pentru activitatile si relatiile de zi cu zi. In plus, este sanatos! Pentru ca nu exista niciun rest de chimicale in asternuturile acestea! Acest aspect reprezinta o mare diferenta pentru persoanele cu alergii sau piele foarte sensibila. Si bineinteles, mai sunt multe alte avantaje: Nu numai pentru tine, dar si pentru lumea din jurul tau (reducerea expunerii la materiale pline de chimicele de exemplu). Gandeste-te si la sanatatea si nivelul de trai al cultivatorilor de bumbac, dar si la protejarea suprafetei pamantului, al raurilor si al marilor.

Toate cele de mai sus sunt avantaje importante, dar in special faptul ca petreci in jur de 7-8 ore in pat (unii dintre noi, chiar mai mult). Bumbacul organic iti lasa pielea sa respire si ajuta la reglarea temperaturii corpului pe timpul noptii!

Stiati ca pentru o lenjerie obisnuita de pat de o persoana se foloseste un kilogram de chimicale, de la semintele de bumbac pana la productia finala?

S-ar putea sa iti placa si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *